RES MED HUND är för oss som är intresserade av att ta med hunden på resan, framförallt utanför landets gränser.
Här skriver jag om erfarenheter och praktiska tips som gäller resor med hund – vilka regler som gäller, vilka situationer man kan behöva vara beredd på, hur man får tag på hundvänligt boende, hundvänliga platser, hur man packar, och hur det fungerar med allt från färjor till flyg. Dessutom får du så klart inspirerande historier om att vara on the road med en fyrbent vän.

Jag som står bakom bloggen heter Karin Wallén och är frilansjournalist. Jag skriver ofta i resemagasinet Vagabond, där jag också är krönikör, men jag är även återkommande skribent i flera andra tidningar och tidskrifter och har bland annat skrivit om att resa med hund i Härliga Hund.

När golden retrievertiken Lovis kom in i mitt liv ställdes jag inför en utmaning. Eller åtminstone en tankeställare. Skulle jag resa mindre nu? Eller bara resa annorlunda? Svaret blev att till viss del försöka anpassa mitt sätt att resa till en ny individ – som går på fyra ben och inte har riktigt samma förutsättningar att ta sig fram i världen.

Men VARFÖR ska man ta med hunden på resan undrar du? Tja, vad sägs om att det är trevligt, mysigt, och förmodligen enklare än du tror? I många länder i Europa är det betydligt lättare att ha med sig hund ute på stan och på olika transportmedel än det är i Sverige. Dessutom är en fyrbent vän en enorm kontaktmagnet. Hundtricket funkar, med andra ord. Därför fortsätter jag och Lovis att resa ihop och samla nya erfarenheter och äventyr.

Några gånger om året bär det av – till vandringar i Alperna, restaurangbesök i Berlin, leriga promenader i Skottland eller svalkande bad i Italien.

Välkommen att hänga med!

// Karin och Lovis

E-post: info@resmedhund.se

Instagram: @lovistravels

Om-Oss

Lovis och Karin. På vift i bergen runt Gourdon nån timme norr om franska rivieran.