DRÖMMER DU OM att åka på kryssning över Atlanten men vill inte lämna hunden hemma? Då har du chansen nu, när Queen Mary II blir det första transatlantiska lyxkryssningsfartyget som tar emot hundar, med start våren 2016.

Men vad är det för resa som väntar hunden? Tyvärr måste hunden bo i en så kallad kennel, vilket brukar innebära ett eget utrymme eller en bur i ett rum med andra hundar.

Så här skriver Ving, som har Queen Mary II med i sitt utbud genom Globetrotter, i ett pressmeddelande:

De fyrbenta passagerarna bor på en särskild kennelavdelning där de är övervakade av en s.k. ”Kennel Master” dygnet runt. På dagarna har de möjlighet att vistas ute på däck i den friska luften där de exempelvis kan leka och umgås med sina ägare.

Alla hundpassagerare serveras mat och har man några speciella önskemål eller vill ta med egen specialmat till sin hund så går det alldeles utmärkt. Varje hund har även tillgång till bland annat filtar, flytvästar och leksaker. Hundarna får en egen namnbricka vid registreringen i kenneln och varje kväll erbjuds nybakade gourmetkakor innan läggdags.

Fartyget är i färd att renoveras, både för hussar och mattar och hundar – bland annat ska hunddäck få en ny brandsläckare (att kissa mot?).

Gourmetkakor i all ära, det man borde satsa på är en trovärdig uteplats för hundarna, och möjligheten att få ha hunden med sig i en hundtillåten hytt. Jag har också lite svårt att se hur hunden ska sova i antingen ”överslaf” eller ”underslaf” i kenneln, som det står i pressmeddelandet…

Prisexempel:
7 nätters kryssning med Queen Mary 2: Southampton-New York. Avresa den 10 maj 2016 från Southampton.  Boende i insides dubbelhytt med helpension, från 12 790 kronor per person exklusive flyg. Pris inklusive flyg Stockholm-London, New York-Stockholm, 16 890 kronor per person.
 
Pris för kenneln: 1 000 dollar per hund för boende i våningssäng, underslaf. 800 dollar per hund för boende i våningssäng, överslaf.